Hans Kerk
Bernadette Kerk
Marije Kerk
Erika Espinola y Vasquez
Joris Aarts
Wailet Slim
Annemarie Kluin
Jaqueline van Doorn

Wailet Slim

Ik werk sinds 2012 met enorm veel plezier bij galerie HK als activiteiten begeleidster. Ik doe dit werk met het doel mensen vanuit de ziektewet veiligheid te bieden en mensen met NAH structuur te bieden. Alles met een lage drempel, iedereen kan op zijn of haar manier creatief bezig zijn. Dit alles doe ik vanuit mijn "kunst achtergrond" en mijn liefde voor mensen. Ik ben in 2001 afgestudeerd aan de AKI, kunstacademie in Enschede, richting tekenen, schilderen en grafiek.

Over Wailet

“Wailet schildert en tekent. Voor haar is het maken van een schilderij een gesprek met het doek. Een gesprek dat lang kan duren. Ze begint vaak met gewoon de kwast op het doek zetten…”zodat het niet meer wit is’…Een schilderij van haar kan al…”pratende”…veel veranderingen ondergaan. Tot ze het laatste woord gevonden heeft. Dan is het af.” Suzanne van Wezel over Wailet n.a.v. de expositie Oefenen voor kerst.

Wat hoe en waarom

Ik schilder wat in me op komt, niet wat ik van te voren bedenk.

De beelden zijn vaak tegenstrijdigheden. In kleur, beeld en emotie.

Er komt vanalles op ons af via de verschillende media, tv, sociale media. Alles is vluchtig, hard
en confronterend. Schilderen is voor mij een manier om al die vluchtige beelden als het ware tastbaar te maken. Zonder het te overanalyseren. Zonder het te veroordelen.

Wat blijft er over, na het gevecht tussen vorm en inhoud?
Soms iets, soms niets. Maar het is altijd de moeite waard om het te schilderen.

Website: www.wailet.nl